Президентът на САЩ Джо Байдън каза в петък, че анексирането на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в петък, че анексирането на
Коментари Харесай

Байдън предупреди Путин: Няма да ни уплашиш

Президентът на САЩ Джо Байдън сподели в петък, че анексирането на части от Украйна от руския президент Владимир Путин е знак, че той трудно се бори, заяви " Ройтерс ".

Байдън предизвести Русия, че Съединените щати ще пазят " всеки инч "  от територията на НАТО.

Съединените щати и техните съдружници няма да се уплашат от Путин, съобщи президентът.  " Путин, разбери ме доста ясно. Всеки инч. "

Президентът на Съединени американски щати също сподели, че неотдавнашните изтичания от тръбопровода в Балтийско море се дължат на " тенденциозен акт на бойкот ", който страната и нейните съдружници проверяват, до момента в който руснаците " изпомпват дезинформация ".

Припомняме, че коментарът на Байдън идва след днешната гала в Москва на  присъединение на украинските територии Донбас, Запорожие и Херсон към Русия.

Анексирането на четирите украински района, за които Путин напомни, че е извършен референдум и те са се самоопределили като част от РФ, е осъществяване на " великата освободителна задача на нашата нация ". Путин даде обещание цялостно възобновяване на разрушенията в присъединените райони, изброявайки инфраструктурни действия, които ще бъдат осъществени, и обещавайки промени в жилищното настаняване, образованието и опазването на здравето.

Сега Държавната дума на Русия би трябвало да ратифицира контракта, след което Съветът на федерацията би трябвало да даде своето утвърждение. Няма подозрение, че гласуването в двата органа ще бъде официална процедура до последния стадий - подписването на указа от съветския президент Владимир Путин.

Редица страни оповестиха, че няма да признаят резултатите от извършените референдуми. 

На тях, съгласно Москва и проруските управляващи, с голямо мнозинство гласувалите са поискали присъединение към Русия. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в петък, че страната му кандидатства " по ускорена процедура " за участие в Организацията на Северноатлантическия пакт - НАТО. 

Президентът означи, че точно в Украйна се взема решение ориста на демокрацията в конфликта с тиранията и точно силата на украинските държавни граници може да укрепи силата на границите на всички европейски страни.

" Можем да подсигуряваме, че никой няма да посмее да върне войната на нашия континент ", означи президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР